Bilde2 fra CUBA
Sjømat fra Lofoten

Saga Fisk leverer råvarer og fiskeprodukter til store deler av verden.
Fiskerne leverer fisken direkte til våre produksjonsanlegg i Lofoten.

Bli vår nye regnskapssjef - kontor midt i havna i Svolvær

Saga Fisk søker etter regnskapssjef

Saga Fisk søker regnskapssjef med IT-interesse. Fra kontoret midt i Svolvær Havn skal du ta våre systemer opp i skyen og bidra til videreutvikling av selskapet og tilhørende selskaper.

Saga fisk har vært gjennom ei rivende utvikling de siste årene. På tampen av 2016 flyttet administrasjonen inn i nye lokaler midt i Svolvær Havn. Utenfor kontor- og møteromsvinduene er det både ny og gammel tid: 

  • På ene siden sees rekken med moderne bygg som utgjør Svolværs stadig voksende havnepromenade. 
  • På motsatt side av havna vises rorbuer og fiskehjeller. 
  • «Midt i mellom»: Et yrende liv med båter som skifter med sesonger og årstider.

Vinterstid er det fiskebåtene som dominerer bildet. Om sommeren er det fritids- og luksusbåter som tar plass i Svolvær populære gjestehavn. Midt i dette bildet har Saga Fisk ledig kontor til deg som kan bekle rollen som regnskapssjef i selskapet og tilhørende selskaper.
Administrasjonen holder til i det røde bygget midt i Svolvær havn.

Saga Fisk ble stiftet i 2005, men tradisjonene strekker seg helt tilbake til 1802. Erling Santi Falch og kona Nora Falch eier selskapet sammen. Erling er sjette generasjon fiskekjøper. I 1992 etablerte familien Falch fiskebruk i Svolvær. Tre år senere ble Risvær avviklet som fiskevær, og all virksomhet samlet i Svolvær. 

Sterke tradisjoner skaper stolthet. Framtiden formes gjennom innovasjon og fornyelse. De siste årene har Saga Fisk sett mest fremover. Det er gjennomført store investeringer. I dag er Saga Fisk et moderne, framtidsrettet fiskeriselskap med flere bein å stå på. 

I tillegg til tradisjonelt kjøp og salg av fersk- og saltfisk, etablerte Saga Fisk i 2012 eget tørkeri for tørrfiskprodukter. Hoder, rygger og annet avskjær fra fileteringen på fiskebrukene har gått fra å være avfall, til å bli råstoff for Saga Fisk ved deres tørkeri. Nigeria er hovedmarked for de kunstig tørkede produktene. 

Etableringen av tørkeriet var ledd i arbeidet med å nå to langsiktige mål:

  • Skape flere helårsarbeidsplasser
  • Øke utnyttelsesgraden av råstoffet. 

– Tørkeriet drives hele året, med avskjær fra fisken som råstoff. Kort forklart, utnytter vi deler av fisken som før gikk som avfall, til menneskeføde ved å industritørke den og eksportere til en deler av verden som har tradisjon for å utnytte de proteinrike fiskeproduktene i matlagingen, sier Nora Falch. 

Tørkeriet på Svinøya helt til venstre.

 Hun er daglig leder i Saga Fisk, og vil arbeide tett med den som skal bli regnskapssjef. I tillegg til Saga Fisk AS, vil regnskapssjefen ha ansvar for de tilknyttede selskapene innenfor fiskeri, rederi, eiendom og aksjer: Falch Svolvær AS, Øynes Kystfiske AS, Vikskjær AS, Falch Marine AS og Siglar Eiendom AS.

– Vi har hatt fokus på å utvide marked og virksomheten de siste årene, sier Nora Falch.

I tilknytning til tørkeriet ble det igangsatt et eget FoU-prosjekt (forskning og utvikling) for å redusere lukt til omgivelsene. Det resulterte i ei «ekstrainvestering» på 11 millioner kroner i nytt renseanlegg, som fører luktstoffene tilbake til havet uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer.

     Les også: Tørrfisklukta føres tilbake til havet

– Vi selger et 100 prosent naturlig produkt, da vil vi ikke bruke tilsettinger som kan forringe produktene eller skade miljøet. Tørrfisken som eksporteres til Nigeria, pakkes i naturvennlige striesekker, sier Nora Falch.

Saga Fisk er på tre lokasjoner i Svolvær: Fiskebruket ligger på Hjellskjæret, tørkeriet på Svinøya, mens administrasjonen holder til i byen, i Hans Christian Størmers gate.

En egen produksjonsansvarlig følger opp driften på fiskebruket og tørkeriet, inkludert HR-ansvar/personal. Saga Fisk kjøper råstoff hos andre fiskebruk, og har to egne vogntog som benyttes. Den delen av virksomheten styres av egen leder.

Administrasjonen ivaretar i hovedsak regnskap, lønn og eksport. Salg håndteres av de operative enhetene, fiskebruket og tørkeriet.

– Vi er inne i en fase hvor vi ønsker å bruke ressurser på våre interne systemer, som å vurdere dagens systemer opp mot nye, digitale og skybaserte løsninger. Med investeringer og utvikling av kjernevirksomheten, har ikke denne delen blitt prioritert like høyt, forklarer Nora og peker på en konkret arbeidsoppgave for den nye regnskapssjefen.

– Helst ønsker vi oss en person med kunnskap og erfaring om nye, skybaserte løsninger. Viktigst av alt er likevel solid kompetanse på det regnskapsfaglige, aller helst autorisert regnskapsfører eller revisorbakgrunn. Regnskapssjefen skal dessuten bringe nye impulser og kraft inn i selskapene, sier den daglige lederen.

Daglig leder Nora Falch på møterommet, praktisk talt midt i havna.

 At arbeidssted er Svolvær, regner hun som et stort pluss for potensielle kandidater.

– Svolvær omtales gjerne som verdens minste storby. Her finner du både ro og sjelefred og et pulserende bysentrum. Kultur- og idrettslivet er aktivt og mangfoldig. Byens restauranter er imponerende både hva antall og kvalitet angår. Vi er rett og slett stolte over å bo og drive i Svolvær, og gir gjerne tilflyttere og eventuelle hjemkommere en grunn til å vende blikket hit. Den siste tiden har det kommet mange tilflyttere som velger seg Svolvær eller Kabelvåg ut fra alle mulighetene for et rikt og aktivt friluftsliv, enten man søker ut på toppturer på ski, fjellturer om sommeren, dykking, surfing, klatring… Mulighetene er det ingenting i veien med, slår Nora Falch fast.

Vil DU bli regnskapssjef i et spennende selskap i verdens minste småby?

Lurer du på noe, kan Nora Falch kontaktes på 907 68 807 eller epost.
Saga Fisk kan være behjelpelig med å finne bolig.

 AIDEM AS
Tekst og foto

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sagafisk.no/